Wie wij zijn

Windpark Midden-Betuwe: een lokale samenwerking

Windpark Midden-Betuwe is een gezamenlijk initiatief van Betuwewind en De Batouwse. Met deze samenwerking brengen we lokale kennis en ervaring samen om duurzame energie van en voor onze regio te bevorderen.

Betuwewind heeft het project overgenomen van Yard, de initiële ontwikkelaar, om de lokale en coöperatieve belangen zeker te stellen en werkt ondertussen nauw samen met Maatschap Betuwemolen. Vanuit die positie is Betuwewind op zoek gegaan naar een lokale partner, om de lokale belangen verder invulling te geven. Die partner is De Batouwse.

De Batouwse – Voor Overbetuwe en Neder-Betuwe

Met De Batouwse werken we samen aan een duurzame toekomst vol mogelijkheden. Voor onszelf en onze kinderen, voor onze dorpen en iedereen in de Betuwe. De Batouwse energiecoöperatie, opgericht in 2021, zet zich in voor het opwekken van lokale schone energie met zon en wind. Het doel van De Batouwse is om energie tegen kostprijs aan te bieden aan de inwoners en ondernemers van Overbetuwe en Neder-Betuwe.

Door lid te worden van de coöperatie werk je mee aan een eigen lokale energievoorziening, waarbij de opbrengsten binnen de gemeenschap blijven. Samen houden we de regie en beslissen we over de besteding van de opbrengsten, of het nu in onze eigen portemonnee is of aan verbeteringen in de buurt.

Leden van De Batouwse kunnen investeren in de ontwikkeling van Windpark Midden-Betuwe en het Zonnepark Dalwagen bij Dodewaard. Doe mee en meldt je aan bij De Batouwse.

Betuwewind – Voor West-Betuwe

Betuwewind, voluit Burgerwindcoöperatie West-Betuwe, werd in 2014 opgericht door burgers uit West Betuwe. Haar doel is om op democratische wijze een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame, betrouwbare en betaalbare lokale energievoorziening. Betuwewind bevordert het gebruik van wind- en andere vormen van duurzame energie om bij te dragen aan een leefbare wereld. De coöperatie verenigt mensen, die samen investeren in duurzame energieprojecten, zoals de windparken Deil en Avri en de ontwikkeling van zonnevelden en duurzame landbouw. Met ruim 1250 leden in West-Betuwe kun je lid worden, door een eenmalige inleg van € 50. Leden van Betuwewind kunnen, net als de leden van De Batouwse, investeren in de ontwikkeling van windpark Midden-Betuwe. Ontdek meer en word lid van Betuwewind.