Skip to content

DOE MEE: windpark Midden-Betuwe organiseert 3 juli windsafari naar windpark Deil

Zaterdag 3 juli organiseren de initiatiefnemers van windpark Midden-Betuwe een open dag op windpark Deil in de gemeente West Betuwe. De open dag duurt van 10.00 tot 14.00 uur en iedereen die belangstelling heeft voor windpark Midden-Betuwe is welkom.

Windpark Midden-Betuwe is het plan van initiatiefnemers Burgerwindcoöperatie West-Betuwe en de lokale maatschap Betuwemolen om in Neder-Betuwe en Overbetuwe acht tot tien windturbines te bouwen tussen Dodewaard en Zetten. De molens komen aan beide kanten van de A15 en wekken elektriciteit op voor circa 29.000 huishoudens.

Op windpark Deil kan je mee op windsafari: deskundige gidsen nemen je mee tot aan de voet van de turbines en vertellen alles over het opwekken van windenergie. Op het windpark ben je welkom voor een kopje koffie of thee en kan je in gesprek met mensen van de initiatiefnemers en omwonenden van windpark Deil. Ook de projectleider namens de gemeenten Neder-Betuwe en Overbetuwe is aanwezig. De burgerwindcoöperatie is eigenaar van vier van de elf windmolens in Deil. Windpark Deil geeft een goede indruk van de impact van een modern windpark.

Windpark Deil is goed bereikbaar met fiets of auto. Het adres is Broekgraaf 1 in Waardenburg. Belangstellenden die naar de open dag willen komen, vragen we om een e-mail te sturen naar info@windparkmiddenbetuwe.nl. Geef in de mail aan met hoeveel personen je verwacht te komen.

Foto: Ronald Verwijs

Back To Top