Skip to content

Informatiebijeenkomsten windpark Midden-Betuwe 14 en 21 oktober

Windpark Midden-Betuwe houdt twee informatiebijeenkomsten op 14 en 21 oktober. Inwoners kunnen met de hulp van een digitale visualisatie het windpark bekijken alsof ze in hun eigen tuin staan.

De initiatiefnemers van het windpark nodigen inwoners van Neder-Betuwe en Overbetuwe uit om te komen kijken of (en op welke manier) de windmolens van windpark Midden-Betuwe zichtbaar zijn op hun woonadres. Deze informatiebijeenkomsten worden georganiseerd dichtbij Dodewaard en in Zetten. Iedere belangstellende is van harte welkom om langs te komen en een reactie te geven. Beide bijeenkomsten hebben dezelfde inhoud: het zijn inloopbijeenkomsten waarbij de visualisatie bekeken kan worden en vragen kunnen worden gesteld.

Adviesbureau The Imagineers heeft een impressie gemaakt van de visuele impact van windpark Midden-Betuwe. Deze beelden geven een goede indruk. Het adviesbureau is met technologie op de informatiebijeenkomsten aanwezig waarmee het voor inwoners van Neder-Betuwe en Overbetuwe mogelijk is om het windpark te zien alsof ‘je in je eigen tuin staat’. Wie niet in de gelegenheid is om naar een van de bijeenkomsten te komen, kan vanaf 8 oktober op de website van het windpark ook de visualisatie bekijken. Online kan het windpark vanuit 23 verschillende kijkpunten bekeken worden.

Tijdens de informatiebijeenkomsten zijn ook vertegenwoordigers van de initiatiefnemers, de gemeenten en Energiecoöperatie Midden-Betuwe aanwezig. Vragen over bijvoorbeeld financiële participatie en/of mogelijke hinder door geluid en slagschaduw, kunnen aan hen worden gesteld.

Informatiebijeenkomst visualisatie I
donderdag 14 oktober 15:00 tot 21:00 uur
Fruitparkhotel, Bonegraafseweg 52, Ochten

Informatiebijeenkomst visualisatie II
donderdag 21 oktober 15:00 tot 21:00 uur
De Wanmolen, Schweizerpark 2, Zetten

Beide locaties zijn goed bereikbaar met fiets of auto. Let op: op beide locaties gelden de actuele coronamaatregelen voor toegang tot een horecagelegenheid.

Back To Top